Rijks erkend leraar Taijiquan

Oosterse Gevechtskunsten

Mijn interesse in oosterse gevechtskunsten begon tijdens mijn tiener jaren in Den Haag toen ik een aantal jaren Tae Kwon Do beoefende. Begin jaren negentig ben ik in Wageningen met Qigong en Taijiquan begonnen. In deze fase van mijn beoefening ontdekte ik mijn interesse voor de interne vechtstijlen. Ik heb hiervan meer ontdekt als vechtkunst beoefenaar bij KenKon Intergral Life & Training Centre. Ik heb er geruime tijd Goju Ryu Karate, Tibetaanse Yoga, Meditatie en Qigong beoefend.

Massagetherapie

Het fenomeen Qi heeft mij zo gefascineerd dat ik interesse kreeg voor de traditionele Chinese geneeswijze. Hierdoor ben ik mij ook verder gaan ontwikkelen in oosterse en westerse massagetherapie. Ik heb diverse cursussen en trainingen gevolgd in o.a. traditionele Chinese massage en traditionele Thaise massage. Ik ben ook geïnteresseerd in sportmassage en sport revalidatie. In 2008 heb ik mijn eerste oosterse massagepraktijk ‘Thai Home Spa’ opgericht in Paramaribo, Suriname. 

Roberto Calor

Rijks erkend leraar Taijiquan

In 2011 begon ik als recreatie sportleider les te geven bij senioren sportvereniging VSVO in Opheusden. Vrij snel was er ook belangstelling voor Tai Chi voor de gezondheid, Ik begon toen als Tai Chi for Health instructeur les te geven. Bij Stichting Taijiquan Nederland (STN) en Federatie Oosterse gevechtskunsten (FOG) heb ik de opleiding tot leraar Martial Arts – Taijiquan gevolgd. Sedert 2017 ben ik als Rijks erkend leraar Taijiquan aangesloten bij Stichting Taijiquan Nederland (STN), Federatie Oosterse Gevechtskunsten (FOG) en NOC*NSF.

Scroll naar boven