Rijks erkend leraar Taijiquan

Oosterse Gevechtskunsten

Mijn interesse in oosterse gevechtskunsten begon tijdens mijn tiener jaren in Den Haag. Toen heb ik een aantal jaren Tae Kwon Do beoefend. Midden jaren negentig ben ik in Wageningen met Qigong en Taijiquan begonnen. In deze fase van mijn beoefening ontdekte ik de interesse voor interne vechtkunst. Als vechtkunst beoefenaar heb ik bij KenKon Intergral Life & Training Centre geruime tijd Goju Ryu Karate, Tibetaanse Yoga, Meditatie en Qigong beoefend.

Massagetherapie

Het fenomeen Qi heeft mij zo gefascineerd dat ik interesse kreeg voor de traditionele Chinese geneeswijze. Hierdoor ben ik mij ook verder gaan ontwikkelen in oosterse en westerse massagetherapie. Ik heb diverse cursussen en trainingen gevolgd in o.a. traditionele Chinese massage en traditionele Thaise massage. Ook ben ik geïnteresseerd in sportmassage en sport revalidatie. Mijn eerste oosterse massagepraktijk ‘Thai Home Spa’ heb ik in 2008 opgezet in Paramaribo, Suriname. 

Roberto Calor

Rijks erkend leraar Taijiquan

Sinds 2010 geef ik bewegingslessen aan senioren groepen in Ede. In 2012 ben ik begonnen les te geven als recreatie sportleider bij de voormalige senioren sportvereniging VSVO in Opheusden. Er was ook belangstelling voor Tai Chi voor de gezondheid onder de leden. Ik ben toen ook begonnen als Tai Chi for Health instructeur. In 2017 heb ik bij Stichting Taijiquan Nederland (STN) en Federatie Oosterse gevechtskunsten (FOG)  de opleiding tot leraar Martial Arts – Taijiquan gevolgd. Als Rijks erkend leraar Taijiquan ben ik aangesloten bij Stichting Taijiquan Nederland (STN), Federatie Oosterse Gevechtskunsten (FOG) en NOC*NSF.