Rijks erkend leraar Taijiquan

Oosterse Gevechtskunsten

Mijn interesse in oosterse gevechtskunsten begon tijdens mijn tiener jaren in Den Haag. Toen heb ik een aantal jaren Tae Kwon Do beoefend. Midden jaren negentig ben ik in Wageningen met Qigong en Taijiquan begonnen. In deze fase van mijn beoefening ontdekte ik de interesse voor interne vechtkunst. Als vechtkunst beoefenaar heb ik bij KenKon Intergral Life & Training Centre geruime tijd Goju Ryu Karate, Tibetaanse Yoga, Meditatie en Qigong beoefend.

Massagetherapie

Het fenomeen Qi heeft mij zo gefascineerd dat ik interesse kreeg voor de traditionele Chinese geneeswijze. Hierdoor ben ik mij ook verder gaan ontwikkelen in oosterse en westerse massagetherapie. Ik heb diverse cursussen en trainingen gevolgd in o.a. traditionele Chinese massage en traditionele Thaise massage. Ook ben ik geïnteresseerd in sportmassage en sport revalidatie. Mijn eerste oosterse massagepraktijk ‘Thai Home Spa’ heb ik in 2008 opgezet in Paramaribo, Suriname. 

Roberto Calor

Rijks erkend leraar Taijiquan

Ik geef sinds 2010 bewegingslessen aan senioren groepen. Mijn lessen zijn gericht op mentale en fysieke oefeningen. Ik heb voornamelijk lesgegeven bij welzijnsorganisaties in Ede, Lunteren en Wageningen. In 2012 ben ik begonnen les te geven als recreatie sportleider bij de senioren sportvereniging VSVO in Opheusden. In het kader van valpreventie gaf ik in mijn lessen de vijf elementen qigong (oefening) uit de interventie In Balans. Er was bij de leden veel belangstelling voor Tai Chi voor de gezondheid. Als Tai Chi for Health instructeur begon ik les te geven in het Tai Chi For Health programma van dr. Lam. In 2017 heb ik bij Stichting Taijiquan Nederland (STN) en Federatie Oosterse gevechtskunsten (FOG)  de opleiding leraar Martial Arts – Taijiquan gevolgd. Sedert 2018 ben ik als Rijks erkend leraar Taijiquan aangesloten bij Stichting Taijiquan Nederland (STN), Federatie Oosterse Gevechtskunsten (FOG) en NOC*NSF.