Rijks erkend leraar Taijiquan

Oosterse Gevechtskunsten

Mijn interesse in oosterse gevechtskunsten begon tijdens mijn tiener jaren in Den Haag toen ik een aantal jaren Tae Kwon Do beoefende. Begin jaren negentig ben ik in Wageningen met Qigong en Taijiquan begonnen. In deze fase van mijn beoefening ontdekte ik mijn interesse voor de interne vechtstijlen. Ik heb hiervan meer ontdekt als vechtkunst beoefenaar bij KenKon Intergral Life & Training Centre. Ik heb er geruime tijd Goju Ryu Karate, Tibetaanse Yoga, Meditatie en Qigong beoefend.

Massagetherapie

Het fenomeen Qi heeft mij zo gefascineerd dat ik interesse kreeg voor de traditionele Chinese geneeswijze. Hierdoor ben ik mij ook verder gaan ontwikkelen in oosterse massagetherapie. Ik heb diverse cursussen en trainingen gevolgd o.a. traditionele Chinese massage en traditionele Thaise massage. Mijn interesse gebied is verder uitgebreid in sportmassage en sport revalidatie. In 2008 heb ik in Paramaribo (Suriname) mijn eerste oosterse massagepraktijk (Thai Home Spa) opgericht. 

Roberto Calor

Rijks erkend leraar Taijiquan

In 2011 begon ik als recreatie sportleider les te geven bij senioren sportvereniging VSVO in Opheusden. Vrij snel was er belangstelling voor Tai Chi voor de gezondheid en begon toen ook als Tai Chi for Health instructeur. Ik heb bij de Federatie Oosterse gevechtskunsten (FOG) de opleiding tot Rijks erkend leraar Martial Arts – Taijiquan gevolgd. Sedert 2017 ben ik als Rijks erkend leraar Taijiquan aangesloten bij Stichting Taijiquan Nederland (STN), Federatie Oosterse Gevechtskunsten (FOG) en NOC*NSF.

Scroll naar top